Villa Picta

Villa Picta föddes ur tron ​​att kvalitetsvin måste komma från hållbar vinodling. Inriktad på respekt för rankan, jorden där den har sina rötter och därför mot ekosystemet som omger; från beskärning till skörd, allt sker enligt denna idé. Naturlig jord, naturliga rankor, naturliga druvor och naturligt vin.
Vingården är endast 3 hektar stor. Skörden sker för hand och den naturliga jästen som finns på druvan är den enda jästen som används. Konsumtionen av vinet har traditionellt ägt rum på familjenivå och därför kan man lita på att produktionen är på så hög nivå som den bara kan bli.

Villa Picta Lambrusco

Druvan Lambrusco Ruberti odlas i området Mantua på sandiga jordar. På dessa druvor produceras den traditionella Villa Picta Lambrusco som är producentens första vin. Lambruscon jäser en andra gång på flaskan och produceras som en Pet Nat.

Detta är ett vin med små bubblor, en intensiv rubinröd färg och djupt lila reflektioner. Här finns blommiga inslag av ros och viol och rikliga aromer av röd frukt. Vinet är torrt med fina syrliga toner.
Kombineras med alla sorters charkuterier, pizza, pasta eller bara solens varma strålar!

Artikelnummer 56579-01
199:-

Beställ här!