Välkommen till vårt hörn av vinvärlden

Vi ser oss själva som ”vinimportör 2.0.” Vi jobbar lite annorlunda. Välkommen till oss och till vårt hörn av vinvärlden. Vi tror att du kommer att trivas.

Gullberg by Stockwine

Gullberg by Stockwine handlar om gott vin. Och människor med det lilla extra. Vi finns och verkar i Sverige och vi som samlats i företaget har ett brinnande intresse för vin och att bygga framtidens vinföretag. Vi drivs av glädje, nyfikenhet och av viljan att arbeta med det vi kan och älskar. Företaget Gullberg & Gullberg grundades i mitten av 2000-talet av musikbolagsdirektören Stefan Gullberg. Stefans vision att bygga en portfölj av viner med stor personlighet och mycket attityd är något vi bygger vidare på och för med oss in i nästa kapitel. Wines rocks! I dag är företaget ett dotterbolag till Stockwine Group AB och säljer huvudsakligen till restauranger och hotell. Bolaget jobbar främst med ”fine wine”, viner från internationellt upphöjda, omskrivna och välrenommerade producenter.
Vi sätter en ära i att vara ambassadörer för de personer som äger och driver gårdarna vi hämtar våra viner ifrån, vi kallar dem hellre vänner än leverantörer. Gullberg by Stockwine handlar i stor utsträckning om kombinationen vin och mat, inte minst då vi har goda och nära samarbeten med många av Sveriges bästa kockar. Våra säljare är meriterade och respekterade eftersom de träffar restauranger och Sommelierer dagligdags, de kan sina viner och vet vad de pratar om. Trots en exklusiv portfölj är vi ödmjuka, flexibla och snabbfotade. Vi ser gärna att en producent levererar både till Gullberg ”by Stockwine” och till vårt andra bolag, Stockholm Wine Importers.

Vad vi tycker

Sanningen att säga är vi rätt trötta på alla föreställningar om vin och om oss i branschen. Fördomarna är att vi är ett gäng snobbar som inte kan ta en klunk utan att gurgla och döma.
Eller att vi aldrig skulle dricka från en box. Det är inte sant. Vi har höga krav men vi tycker vin ska vara enkelt och kravlöst. Vad tycker du?

Varför vi startade

Vårt gäng på Gullberg by Stockwine försöker möta alla vinproducenters behov. Enligt oss är det finansiell kunskap, varumärkesinsikt, rejält matkunnande, erfarenhet av hur det svenska monopolet fungerar, internationell affärsvana och strategiska nätverk med de bästa i branschen. Vi ser det som en absolut nödvändighet idag. Varför är vi ett vinimportföretag som pratar om våra olika personer och kompetenser? Och inte om vin? Jo, för att vissa tror att det bara handlar om romantik och vin, passion för drycken och ett fritidsintresse som skruvats några varv till. Inget kan vara längre från sanningen.
Vi jobbar med en industri som sliter. Det är jordbruk och politik, det är människor som kämpar, som får skördar förstörda av regn och av vinsvamp. Det är etiska diskussioner kring produkten, moraliska dilemman över tunga flaskor som seglas över haven och påverkar miljön. Det är konkurrens, business och brands. Att lyckas med sin skörd och få ut produkter på marknaden är det som gäller. Så, det är klart att allt slit görs för att vin är gott men vi vet att dessa vinbönder och deras anställda behöver bra representanter ute på marknaderna för att ge dem lön för mödan. Det är därför vi pratar om så mycket annat än vin.

Vilka vi är

En självklarhet när man är i vår bransch i ett land som Sverige är att ha genuin erfarenhet av att arbeta på en monopolmarknad och ha ett stort globalt nätverk som förser marknaden med vin. Men det är minst lika viktigt att vara den bästa på att skapa dialog och relation med svenska restauranger och hotell – och det är vi! Våra säljare är något i hästväg, de inte bara älskar vin, de har kunskap också. Det gynnar restauranggästen i slutänden. Gullberg by Stockwine består av personer från många olika områden. Vi är vinexperter, varumärkeskunniga, finansrävar, kockar och affärsmän från skivbolagsbranschen.
Det är vad vi tycker ett framgångsrecept i dagens komplicerade affärsvärld. Det är relativt unikt i vår bransch att driva ett importföretag med så mångfacetterade kompetenser förutom vinkunskap. Men vi tror att finansiell styrka och robusthet säkerställer och tryggar framtida vägval. Liksom en kocks känsla för vad som är på gång. Precis lika viktigt är en offensiv varumärkesstrategi eftersom dryckesindustrin i så stor utsträckning påverkas av trender och livsstil. Därför är vi glada över att ha våra personer som kan dagligvaruhandeln och konsumentbeteende med oss. Det kommer landets vinköpare tillgodo.

Litegrann om vår idé, vision och mål

Gullberg by Stockwine är ett företag som förstått vad vinbranschen kommer att handla om alltmer, nämligen business in a bottle. Vårt mål är att ha de bästa vinerna, den bästa effektiviteten och kvaliteten i alla processer samt vara prisvärda för alla kunder. Restauranger och kockar är våra bästa vänner och vi kommer alltid att lyssna till dem.
Den lilla vinmakaren skall känna sig trygg och stärkt av vad vi på Gullberg by Stockwine besitter i form av kunskap och vad vi erbjuder. Den stora multinationella vinleverantören skall också uppleva att den mött sin gelik och speaking partner.