NV Pranzegg MIAU! Ancestrale

Martin Gojer är en ung vinmakare som 2008 tog över släktens vingård och ställde om till biodynamiskt vinmakande. Vingården är enbart 3 hektar stor och ligger i Alto Adige, en region i norra Italiens Sydtyrolen.
Pranzegg arbetar huvudsakligen med lokala druvor och vinodlingarna sköts enligt biodynamiska principer. I vinkällaren sker arbetet med låg intervention med spontanjäsning, lång maceration av de röda vinerna och lagring i stora träfat eller betongfat. Avslutningsvis tillsätts sulfiter i begränsad omfattning och vinet buteljeras utan filtrering.

MIAU! Är en Pet Nat gjord på 80% Lagrein and 20% Schiava. Druvorna odlas enligt biodynamiska principer i lera och sandjord av vulkaniskt ursprung. Schiava macereras med skalkontakt i 1,5 dagar medan Lagrein pressas i hela druvklasar.
Vinet är josigt och bjussigt, med beska grapetoner och stenig mineralitet.

2020 Villa Picta Melampo

Villa Picta föddes ur tron ​​att kvalitetsvin måste komma från hållbar vinodling. Inriktad på respekt för rankan, jorden där den har sina rötter och därför mot ekosystemet som omger; från beskärning till skörd, allt sker enligt denna idé. Naturlig jord, naturliga rankor, naturliga druvor och naturligt vin.
Vingården är endast 3 hektar stor. Skörden sker för hand och den naturliga jästen som finns på druvan är den enda jästen som används. Konsumtionen av vinet har traditionellt ägt rum på familjenivå och därför kan man lita på att produktionen är på så hög nivå som den bara kan bli.

Melampo är gjort på Pinot Bianco, Garganega och Malvasia, tre druvsorter som alla bidrar med olika egenskaper. Pinot Bianco ger närvaro och struktur, Garganega har massvis med citrusfräschör och Malvasia ger blommiga aromer med inslag av honung.

NV Weingut Daniel Jaunegg Petillant Naturel

Daniel Jaunegg tog över föräldrarnas vingård 2003, efter att de grundat och byggt den sen 1975. Daniel är ung och ambitiös, och hans prägel på vinerna som nu produceras är här omisskännlig. Vinmakningen är fridfull, puristisk, och fokuserad på det väsentliga.
De 8 hektaren sträcker sig över österrikiska Knily och Schlossberg och vinerna produceras i linjerna ”Klassik” (styrisk stil – frisk, fruktig, torr), och ”Lagen” (viner med betoning på terroir). Endast de bästa årgångarna finns viner med beteckningen ”Muri”.

Denna Pet Nat görs på Müller-Thurgau och Weißburgunder. Här finns aromer av äpplen, citroner, päron och lite brioche. Alkoholhalten är på låga 10% och vinet är flörtigt med små bubblor och stor klunkvänlighet – en perfekt följeslagare i sommarvärmen.

 

Pet Nat-lådan #4 innehåller tre flaskor.
Artikelnummer 57025-09
Pris 768:-

Beställ här!