Rocca di Castagnoli är ett medeltida slott i byn med samma namn i Toscana. Den nuvarande logotypen för märket visar vapnet för den ädla Tempifamiljen som en gång ägde slottet.
1924 grundade Azienda Agricola Castagnoli tillsammans med andra kända vinproducenter i regionen Chianti classico-konsortiet.
Sedan dess har tiden på Rocca di Castagnoli inte stått stilla och idag är vinmakningen helt ekologisk och hela egendomen är restaurerad. Precis som överallt i Chiantiregionen innehåller vingårdarna Rocca di Castagnoli naturligtvis främst Sangiovese. En mindre mängd Canaiolo och Colorino odlas också för att justera vinerna till perfektion.

 

Detta Cru-vin är gjort på 95% Sangiovese och 5% Canaiolo som odlades i den 15 hektar stora vingården Poggio a’Frati som det fått sitt namn från.
2006 är en exceptionellt bra årgång från Toscana med fylliga och generösa viner. De går bra att dricka nu, men har massvis med utvecklingspotential för den som gillar ett ordentligt moget vin.

Detta är en tät, mörkröd Sangiovese med aromer av mörka körsbär och läder. Det är medelfylligt och frukten är mörk, här finns en fin syra och runda tanniner.
Serveras vid 16 grader och får gärna dekanteras en halvtimma innan det hamnar i ditt glas.

3 Gambero Rosso glasses
90 Wine Spectator
Big bottle Slow Wine
92+ Vinous Galloni
92+ Robert Parker

 

 

2006 Poggio a’Frati Chianti Classico Riserva DOCG 1,5l.
599:-
56460-06

Beställ här!