Nu kan du beställa vår Pet Nat-låda bestående av 2 olika sorters Pet Nat från producenten Fio, lokaliserad i Mosel i Tyskland.

2 x NV ”Piu Piu” Pet Nat
2 x NV ”Piu Piu” Pet Nat Rosé

Beställs via Systembolagets beställningssortiment.

Beställningsnummer: 70737

Pris: 948:-


Gullbergs Pet Nat-låda kan ni beställa via Systembolagets beställningssortiment, klicka på knappen nedan.

Beställ hos Systembolaget


Pétillant Naturel, ”Pet Nat”

Pétillant Naturel översätts direkt från franska till ”naturligt mousserande” och det är just vad det är.  Denna metod är även känd som ”ancestral” och är den första metoden någonsin för framställning av mousserande vin.

Här får vinet jäsa färdigt på flaskan vilket resulterar i att bubblor uppstår naturligt. Denna tillverkningsmetod ger viner med lite lättare bubblor, de är rustika och smakrika men lättdruckna.

Denna uråldriga metod görs oftast med så naturlig vinmakning som möjligt, med minimal tillsats av sulfiter och utan filtrering eller klarning.

FIO Wines

FIO grundades 2016 och är ett samarbete mellan den innovativa Moselvinmakaren Philipp Kettern och far och son Dirk och Daniel Niepoort som i sin tur gjort hyllade viner i Duorodalen i Portugal. Målet var att de tre skulle utforska vad som kunde göras i klassiska Moseldalen i Tyskland och göra viner som testar gränserna. Det är mer extrema vingårdslägen, spontanjäsning och så liten tillsats av sulfiter som möjligt. Det finns en öppenhet i vart vinets naturliga utveckling går – så länge slutresultatet är ett fantastiskt vin.

NV ”Piu Piu” Pet Nat, NV ”Piu Piu” Pet Nat Rosé

”Piu Piu” är något så udda som Pet Nat från superklassiska Mosel i Tyskland.

Den vita varianten görs på 100% riesling där en del fått ligga i 2 år på ekfat och en del på ståltank. Därefter buteljeras vinet med den fortfarande aktiva jästen och vinet får jäsa färdigt på flaskan, där bubblorna uppstår. Vinet har en härlig syra som är väldigt druvtypisk och ger en fin fräschör. Jästen bidrar med ett djup och en lite matigare karaktär.

Rosén görs på 100% spätburgunder, mer känd som pinot noir. Detta vin får ligga i 4 år på stora ekfat innan det buteljeras och får jäsa färdigt på flaskan. Slutresultatet är ett piggt och fräscht vin med en lite större fyllighet och toner av röda bär.


Gullbergs Pet Nat-låda kan ni beställa via Systembolagets beställningssortiment, klicka på knappen nedan.

Beställ hos Systembolaget