En uppgraderad version av Rieslinglådan som släcker törsten hela sommaren. Här får du prova fyra olika Rieslingvarianter från Österrike och Tyskland, samtliga från små, hantverksmässiga producenter som arbetar med respekt för naturen. Gemensamt är att vinerna är torra, krispiga och gärna avnjuts väl kylda i solen.

2019 Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken

Många tänker nog Tyskland när det talas om Riesling och här kan du prova en ursprungstypisk från Rheinhessen som är ett av de största områdena i landet.

Druvorna till det här vinet kommer från fem olika delkommuner, därav namnet Qvinterra. Jorden är här lerig och sandig, och druvorna plockas från de yngsta rankorna. Detta ger ett ungdomligt, aromatiskt och fruktigt vin där små bubblor från jäsningen fortfarande kan kännas initialt, vilket bidrar ännu mer till fräschören.

Kühling-Gillot arbetar biodynamiskt och med respekt för naturen.

2018 Fio ”JoJo”

I superklassiska Mosel i Tyskland trivs Riesling som fisken i vattnet. Här arbetar den unga och innovativa producenten Fio med naturlig och smart vinmakning.

Till JoJo används druvor från deras högst belägna vingård, Piesporter Freudenberg, 300 meter över havet. Vinet jäser på såväl stjälkar som skal och här tillsätts varken jäst eller sulfiter. Sedan buteljeras vinet ofiltrerat och resultatet är ett elegant orange vin. Här finns en typisk rieslingfräschör varvat med bitter apelsin och fina tanniner.

En lite mer udda tolkning av druvan som kan bli din bästa kompis till både mat och aperitif.

2018 Lesehof Stagård ”Riesling Handwerk”

I Österrikiska Kremstal har Lesehof odlat vin ända sedan 1424. 1981 gifte sig den svenska familjen Stagård in i verksamheten och idag finns Lesehof Stagård. Den 15 hektar stora vingården är ekologisk och arbetar i samklang med naturen så långt som möjligt.

I Riesling Handwerk är druvorna jästa i hela klasar och med viss skalkontakt. Malolaktisk jäsning ger en mjukare syra. Vinet är lite fylligare med jästiga toner, gul frukt och mineralitet. Elegant syra väl balanserad med fina tanniner.

2018 Battenfeld-Spanier ”Riesling Hohen-Sülzen”

Battenfeld-Spanier är ett relativt ungt vineri som sträcker sig över 28 hektar i Rheinhessen och drivs av makarna Carolin Spanier-Gillot och H.O. Spanier. Här fokuserar man helt på rieslingdruvan då den allra bäst uttrycker den kalkiga jordmånen.

Arbetet är helt biodynamiskt och ekologiskt.

Hohen-Sülzen är verkligen ett bra exempel på vad producenten försöker uppnå och den kalkiga mineraliteten är fräsch. Detta är ett rent, torrt, elegant och välbalanserat vin.

 

Rieslinglådan innehåller en flaska av vardera vin, dvs 4 flaskor totalt.

Artikelnummer 73616-09
Pris 956:-

Rieslinglådan kan du köpa här!