I mitten av den lilla byn La Portera, i hjärtat av regionen Utiel-Requena i Spanien, hittar du Bodegas Cueva, omgiven av hundraåriga vinstockar. Denna traditionella bodega som går tillbaka till 1700-talet använder än idag bara traditionella och hantverksmässiga metoder för vinframställning.

På Bodegas Cueva råder respekt för miljön och biologisk mångfald. Endast ekologiskt odlade druvor odlas, inga kemikalier tillåts och vinerna görs med minimal intervention. Målet som vinmakaren Mariano Taberner strävat efter under de 20 år han varit ansvarig för vineriet är att framställa en liten produktion av viner med personlighet som representerar området.

 

2018 Joy Ancestral

Detta är en blandning av Macabeo och Tardana, båda lätt macererade och sedan blandade med jästfällning från rött Bobal-vin vilket bidrar med en fin tanninstruktur. Vinet buteljeras och jäsningen avslutas på flaskan.
Stenfrukt och gula bär samsa med eleganta tanniner i denna fylliga, orangea, pet nat.

 

2018 Brutal Ancestral

Till denna Pet Nat får Moscatel och Macabeo skalmacereras i 20 dagar, för att sedan avsluta jäsningen på flaskan. Den lite mer florala druvan Moscatel ger en flörtig och blommig karaktär, medan den relativt långa skalkontakten bidrar med tanniner och matighet. Ett funky men fräscht vin som är kul att dricka.

 

 

Pet Nat-lådan #2 innehåller två av varje flaska, dvs 4 flaskor totalt.
Artikelnummer 78674
Pris 880:-

Pet Nat-lådan #2 kan du köpa här!