För många går rosé och sommar hand i hand. Länge har fokus legat på bleka och neutrala varianter, men på senare tid har intresset ökat för mer smakrik och intressant rosé. I denna låda får du två vardera av två olika helt naturliga viner som har lite mer udda framställningssätt och en helt annan smakbild än vi är vana vid. Med det sagt, är det förstås fortfarande två viner som med fördel avnjuts väl kylda i sommarsolen.

 

2016 Heinrich ”Rosé Freyheit” Blaufränkisch

Österrikiska Weingut Heinrich har länge prisats för sitt arbete med att göra så rena och ärliga viner som möjligt. Vingårdarna hålls så naturliga som möjligt och vinmakningen sker i symbios med ett levande ekosystem. Samtliga viner spontanjäser och de flesta görs med skalmaceration, med så liten tillsats av svavel som möjligt.

Rosé Freyheit görs på den inhemska druvan Blaufränkisch och här får vinet jäsa med skal och stjälkar i ett dygn. Efter 7 månader på gamla ekfat buteljeras vinet ofiltrerat och helt utan tillsats av svavel.
Detta är ett torrt, smakrikt och josigt vin och här finns massvis av mörka bär, örtighet och citrusfräschör. Jästighet och skalbeska ger ett djup, och detta vin går bra att dricka på egen hand eller till lättare mat.

 

2018 Amplify ”Four on the Flor”

De naturliga vinmakarna bakom Amplify startade sitt vineri för att kunna uttrycka sin passion för vin och musik. I Santa Barbara på den kaliforniska kusten arbetar de helt naturligt med udda druvor, spännande druvblandningar och en uppfriskande lekfullhet.

Med namnet ”Four on the Flor” flörtar vinmakarna med såväl vinmakningen som sin kärlek till disco. 50% av detta vin jäser nämligen under flor, alltså ett jästtäcke som man kan stöta på i Sherry och Vin Jaunes. Resterande 50% toppas upp med laxrosa rosé som för tankarna till Provence. Frisk och ljus bärighet samsas med nötig jäst och en behaglig sälta.

 

Naturliga Rosélådan innehåller 2 flaskor av vardera vin, dvs 4 flaskor totalt.

Artikelnummer 74163-09
Pris 896:-

Naturliga Rosélådan kan du köpa här!