Monte Bernardi odlar vin på 15 hektar i Panzano; ett område som sedan länga erkänts som ett av Chianti Classicos Grand Crus. Michael Schmelzer och hans familj köpte godset 2003 och har investerat mycket i det sedan dess. För Michael är det just terroiren som borde bättra på Chiantis rykte och göra det enklare för konsumenten, istället för tillverkningssättet som avgör hur vinet benämns idag.
Druvorna som växer här är mestadels sangiovese, men här finns också canaiolo nero, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, colorino och lite petit verdot. Odlingen är biodynamisk, vinerna jäser med naturlig jäst, de är ofiltrerarade och oklararade, och tillsatsen av svavel är ytterst liten.

 

FIASCO! Vino da Tavola 1l

Fiasco är en kärleksfull nick mot de gamla halmklädda ursprungstypiska flaskorna som på italienska kallas just fiasco.
Det är en oekad röd blend gjord på Sangiovese, Canaiolo, Malvasia Nera och Colorino från Toscana. Därtill innehåller vinet Montepulciano från La Marche och Frappato, Nerello Mascalese och Nero d’Avola från Sicilien.
Ett virrvarr av druvor från hela Italien som resulterar i ett fruktigt och bjussigt energiknippe till vin som vi dricker i stora klunkar.

Artikelnr. 56414-01
199:-

Beställ här!