Martin Gojer är en ung vinmakare som 2008 tog över släktens vingård och ställde om till biodynamiskt vinmakande. Vingården är enbart 3 hektar stor och ligger i Alto Adige, en region i norra Italiens Sydtyrolen.
Pranzegg arbetar huvudsakligen med lokala druvor och vinodlingarna sköts enligt biodynamiska principer. I vinkällaren sker arbetet med låg intervention med spontanjäsning, lång maceration av de röda vinerna och lagring i stora träfat eller betongfat. Avslutningsvis tillsätts sulfiter i begränsad omfattning och vinet buteljeras utan filtrering.
Det är inte många flaskor som lämnar Pranzegg, men de har högt anseende och vi är glada att kunna representera denna hantverksmässiga producent.

 

 

NV MIAU! Metodo Ancestrale

Pet Nat gjord på 80% Lagrein and 20% Schiava. Druvorna odlas enligt biodynamiska principer i lera och sandjord av vulkaniskt ursprung. Schiava macereras med skalkontakt i 1,5 dagar medan Lagrein pressas i hela druvklasar. MIAU! är josig med beska grapetoner och stenig mineralitet.

 

 

 

2019 Vino Rosso Leggero

I detta vin får druvorna Vernatsch och Lagrein macerera kort och därefter får vinet mogna på betongfat. Det är ett mycket lätt och klart rött vin med en initial angenäm jästton som följs upp av massvis med röda bär och en väldigt lätt tanninstruktur. Serveras sval i bersån.

 

 

Pranzegg Duopack innehåller en av varje flaska, dvs 2 flaskor totalt.
Artikelnummer 78774
Pris 588:-

Pranzegg Duopack kan du köpa här!