2018 Barale Fratelli Langhe Nebbiolo

Barale Fratelli grundades redan 1870 i Langhe av Francesco Barale och vingården har sedan dess producerat några av områdets bästa viner. Idag drivs den av Sergio Barale och vinrankorna som växer i ett toppläge beskärs och tunnas ut för att ge vinerna hög koncentration och kvalitet.

Druvorna till detta vin kommer från ekologiskt odlade vinlotter i Barolo och Monforte d´Alba.
Efter en lätt krossning och avstjälkning sker jäsning med den egna jästkulturen för att sedan macerera på skalen i runt 10 dagar. Lagring sker ca 12 månader på 500 liter tonneaux.
Här finns en intensiv näsa med röd frukt och florala toner som går mot rosor och viol. Ett fruktigt och robust vin med finstämda tanniner.

 

 

2015 Marcel Richaud Côtes du Rhône Villages Cairanne

I södra Rhônedalen sticker Marcel Richaud ut som frontfigur för naturlig vinmakning. Redan vid 19 års ålder tog han över sin fasters vinodlingar och gjorde sig på 90-talet snabbt ett namn på den parisiska naturvinsscenen. Odlingarna är certifierade ekologiska, vinifieringen helt hantverksmässig och traditionell och vinerna kvalar lätt in som naturvin (listade hos ”Vins Naturel”).

Detta vin består av Grenache, Mourvèdre, Carignan, Syrah samt Counoise. Vinstockarna är mellan 40 och 70 år och skördeuttaget är lågt. Skiftande terroir och noggrann komposition av olika druvor bidrar till vinets fina harmoni och komplexitet. Ett stort, fylligt och runt vin med en härlig, lite fet, struktur tillsammans en hög syra.

 

 

2018 Castello Romitorio Morellino di Scansano ”Ghiaccio Forte”

Morellino di Scansano Ghiaccioforte från Castello Romitorio kommer från vingårdar i hjärtat av kommunen Scansano i Toscana. Vingårdarna från vilka detta vin tillverkas ligger några hundra meter bort från de forntida ruinerna av den etruskiska bosättningen Ghiaccio Forte, uppkallad efter den djärva etruskiska krigaren som lyckades motstå den kejserliga utvidgningen av Rom.

I det här vinet finns 85% Sangiovese och 15% Syrah och det åldras i barrique i 10 månader innan det tappas på flaska. Ett elegant vin med stor kropp och pigg mineralitet.

 

 

2017 Stolpman Para Maria

Ruben Solorzano är en vinmakare i Santa Barabara County som känner området bättre än någon annan och därför arbetat som konsult åt dussintals vingårdar i hela området. Han känner väl till dessa toppar, sluttningar och exponeringar, så när han föreslog för Pete Stolpman att de skulle starta ett projekt som varje år skulle innehålla en ny aspekt av de olika terroirerna i Santa Barbara County behövde inte Pete mycket betänkestid. Det resulterande vinet Para Maria, som namngivits till Rubens hustru Marias ära.

Vinet görs på 80% Syrah och 20% Petit Verdot och en tredjedel av Syrah-druvorna genomgår kolsyrejäsning vilket ger fräschör och energi. Det är ett mörkt och djupt vin med fin tanninstruktur, men med en härlig josighet.

 

 

 

Kralligt & Kryddigt #2 innehåller 4 flaskor.
Artikelnummer 51014-09
Pris 880:-

Beställ Kralligt & Kryddigt #2 här!