De naturliga vinmakarna bakom Amplify startade sitt vineri för att kunna uttrycka sin passion för vin och musik. I Santa Barbara på den kaliforniska kusten arbetar de helt naturligt med udda druvor, spännande druvblandningar och en uppfriskande lekfullhet. De tror på en vinmakning utan tillsatser, naturlig jäst, neutrala fat och en produktion som är snäll mot naturen.

 

2018 Duke & Ella

Duke & Ella består av 62% Riesling, 38% Viognier och här utgör tidigt skördad, torr och krispig Riesling ryggraden. Druvan Viognier skördas å andra sidan ordentligt mogen, och dessa två kompletterar varandra.
Mogen Viognier som bidrar med tropisk frukt, krämig textur och flörtig parfym och med detta en fokuserad syra från Rieslingen.
Spontanjäst, ofiltrerad, osvavlad och klunkvänlig.

 

 

2019 Mixtape White

I Mixtape White inspireras vinmakarna av Occhipinti’s ”SP68” – ett vin där mineralitet och fräschör gifter sig med en angenäm textur och floral aromatik.

29% Gewurztraminer ger en blommig kärna till detta vin. 29% Riesling som skalmacererats ger tanniner, grepp och mineralitet. Slutligen ger 42% Chenin Blanc en krämig fyllighet som inte saknar syra nog för att kunna binda ihop och runda av vinet.

 

 

 

NV Lightworks Volume III

Lightworks är en Merlot gjord enligt solerametoden. Detta är en metod som framför allt används i sherry, där viner från olika årgångar blandas enligt ett speciellt mönster. Grundregeln är att man tar vin från det äldsta fatet och ersätter med det näst äldsta och så vidare.

I nuläget innehåller Lightworks vin från 2014-2018 och här samsas svartvinbär och ungdomlig fräschör med torkade örter och frukt. Det finns även en saltig umamiton – detta är en Merlot olik alla andra.

 

 

 

Amplify Blandlåda innehåller en av vardera flaska, totalt 3 flaskor
Finns i begränsad upplaga om 90 lådor
Artikelnummer 78552
Pris 849:-

Amplify Blandlåda kan du köpa här!