Så sent som 2012 startade vinmakningen hos den lilla producenten Trediberri. Detta efter att tre partners år 2008 gått samman och investerat 5 hektar mark i Italienska La Morra, Piemonte. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri.

Nu släpper vi två olika viner från den hyllade producenten för beställning från Systembolaget.

 

2019 Trediberri Barbera d’Alba – Tillfälligt slut!

Druvorna till denna Barbera kommer från de sandigare jordarna i Roero samt från flera vingårdar strax utanför byn Torriglione. Jäsning sker på fat av betong och rostfritt stål och endast inhemsk jäst används.
Barbera är den enda sorten på Trediberri som utsätts för en grön skörd, vilket innebär att man tar bort druvor med lägre mognadsgrad för att näringsämnena ska gå till de mogna druvklasarna. Det resulterar i ett smakrikt vin, och frånvaron av ek låter fruktens rena intensitet skina.

SB Artikelnr. 81690-01
179:-

 

2019 Trediberri Langhe Nebbiolo

Langhe Nebbiolo är inte bara ett av de mest prisvärda vinerna i Piemonte, utan fungerar ofta som en barometer för en producents seriositet och talang.
Trediberris variant är utan tvekan en av de bästa på marknaden. Druvorna kommer primärt från deras vingårdar i La Morra och Roero och vinet jäser och lagras liksom deras Barbera på betong och rostfritt stål.
Som vinmakaren Nicola Uberto utropar är detta ”ett vin som är tänkt att vara enkelt, men absolut inte trivialt.”
Det är matvänligt och funkar lika bra till grilled cheese som till en rik ragu.

SB Artikelnr. 81676-01
189:-

Beställ här!