Vi är oerhört glada att kunna erbjuda en blandlåda med tre olika fantastiska Riesling-viner från en av våra nyaste producenter, svensk/österrikiska Stagård.
Nedan kan du läsa en hälsning direkt från producenten som berättar om vinerna i lådan.

 

”Hej kära Riesling-vänner.

Vi är mycket nöjda med att du har valt vårt Riesling-paket!

Vilka är vi? Vi är den svenska / österrikiska vinframställningsfamiljen i Stein a.d. Donau. Varför är vi svenska och varför vi gör vin. Min far Kenneth lärde känna och älska min mamma under sin tid i Österrike. Efter tio år i Sverige åkte de till Österrike och tog över min farfars lilla vingård.
År 2005 omvandlade min fru Dominique och jag Urban Tore sina 4,5 hektar stora gård till ekologisk vinodling. 2008 tog vi över vingården och döpte den till “Lesehof Stagård”. Vi har jobbat hårt med vår filosofi i 12 år nu och har vuxit till 17 hektar. Vi älskar Riesling och är kända långt utanför våra gränser för vår Riesling-sort. Vi njuter av toppbetyg från Robert Parker, James Suckling, etc. varje år. Vi har också varit medlem i DEMETER sedan 2020 och arbetar därmed officiellt biodynamisk …

”Biodynamisk – manuellt arbete – handplockning – spontan jäsning – tid”

Så nu till vinerna:

Kremstal Riesling HANDWERK 2019
Denna Riesling är vår bas för LAGEN Riesling. Den är tillverkad från alla platser och gillar jord, grus och gnejs. Skördetiden är alltid slutet av september.
”Fruktig, mineral & ett bra komplement till alla rätter”Kremstal Riesling STEINER HUND 2018
Riesling Steiner Hund är vår största Grand Cru Riesling-anläggning. I början av mitten av oktober skördar vi denna vackra, klunkvänliga Riesling från vingården som är på 1,6 hektar. Om du vill överraska vänner är denna Riesling det rätta valet.

”Saftig, fin mineralitet och en längd som inte släpper dig”ROCK´n´RIESLING 2019
En riesling med dubbelt medborgarskap. Grunden bildas av klipporna i Kremstal. Resten avser Tyskland. Rock’n’Riesling är en hyllning till Mosel, lätt som en fjäder och med en subtil kvarvarande sötma. Med minimal alkohol. Exakt frukt & knäckande syra. En Riesling som rockar.

”Söt, snygg och för varje dag”

Vi önskar dig mycket roligt med våra Rieslings och skulle vara glada om du berättar om dina erfarenheter med oss.

INSTAGRAM lesehofstagard.wines
INSTAGRAM urban_riesling_stagaard
Facebook LESEHOF STAGÅRD

TACK SÅ MYCKET & SKÅL!”

 

Stagård Rieslinglåda innehåller 3 flaskor.
Artikelnummer 50816-09
Pris 660:-

Beställ Stagård Rieslinglåda här!