En låda med fyra olika riktigt josiga rödviner som med fördel serveras svalt. Passar utmärkt till sommarens grillkvällar!

2018 Amplify ”Mixtape”

De naturliga vinmakarna bakom Amplify startade sitt vineri för att kunna uttrycka sin passion för vin och musik. I Santa Barbara på den kaliforniska kusten arbetar de helt naturligt med udda druvor, spännande druvblandningar och en uppfriskande lekfullhet.

”Mixtape” är just det, ett blandband som presenteras som vitt, rött och rosé i ett och samma vin. Det görs på 33% Refosco, 33% Grenache Blanc, 30% Tempranillo och 4% Merlot och med försiktig användning av skal för att få till ett riktigt josigt och soligt vin.

2018 Marcel Richaud ”Terre d’Aigles”

I södra Rhônedalen sticker Marcel Richaud ut som fontfigur för naturlig vinmakning. Redan vid 19 års ålder tog han över sin fasters vinodlingar och gjorde sig på 90-talet snabbt ett namn på den parisiska naturvinsscenen. Odlingarna är certifierade ekologiska, vinifieringen helt hantverksmässig och traditionell och vinerna kvalar lätt in som naturvin (listade hos ”Vins Naturel”).

”Terre d’Aigles” görs på Grenache och Syrah från unga vinrankor och fokus ligger på ren och ung frukt. Vinet har en fin struktur från Syrah men fokus ligger på den lätta Grenache-druvan.

2018 Anne Gros ”Mâcon-Mancey”

Anne Gros är en av de mest respekterade vinmakarna och hon är främst känd för sina klassiska viner från norra Bourgogne. Utöver det upptäcker hon gärna nya områden och här lyfter hon fram det lilla området Mâcon-Mancey i södra Bourgogne.

Här odlas Gamay i soliga sluttningar och ger ett fruktigt vin med toner av röda vinbär, svarta körsbär och jordgubbar. Gjort för att drickas ungt, men går att spara om man vill åt ett lite kryddigare vin.

2018 Terre de L’Èlu ”Maupiti”

2008 tog makarna Thomas och Charlotte över 25 hektar vingård i franska Loiredalen, närmare bestämt Anjou. Visionen var att göra rena, ärliga och josiga viner utan kemikalier och tillsatser.

Maupiti är framtaget för att vara ett klunkvänligt vin, och druvsorterna Gamay, Grolleau och Cabernet Franc gör detta möjligt. Här finns pigg syra balanserat med massvis av josig frukt – drick i solen!

 

Lätt & Josigt innehåller en flaska av vardera vin, dvs 4 flaskor totalt.

Artikelnummer 70395-09
Pris 948:-

Lätt & Josigt kan du köpa här!