Lätt & Josigt är vår serie av vinlådor med klunkvänliga, josiga viner att dricka svala. När vi komponerade låda nr 9 tänkte vi på allt vi gillar med vin och allt vi gillar med sommaren – det ska vara lätt att tycka om, gediget hantverk och solklart i sina smaker. Så kom Lätt & Josigt #9 till.

Burgaud Brouilly 2021

Alexandre Burgaud producerar vin på mark som funnits i familjen i många årtionden. Vinstockarna är som yngst 40 år och har som längst mer än ett sekel på nacken. Burgaud har i sin Brouilly samlat sin finaste frukt, för dig att njuta i ett elegant utryck som inte lämnar något åt slumpen. Från den varma sommaren år2021 finns välutvecklad fruktsyra, mjuka tanniner och de finaste röda bären du kan hitta i Brouilly.

Vino Rosso Leggero 2021

På branterna ner mot Bolzano har Pranzegg sina vingårdar. Här sker en helt biodynamisk odling. Den gamla vulkanjorden ger ett tydligt mineraliskt uttryck vid sidan av de fruktiga, lätta smakerna som Rosso Leggero bjuder på. År 2021 i Bolzano bjöd på en tidig vår, varm sommar och fuktig augusti, vilket uttrycker sig i form av väl utvecklad sötma och aromatik tillsammans med en avvägd syra.

Njut svalt och när som helst när suget för ett härligt vin slår till!

Crunchy Roastie 2021

Stolpmans filosofi genomsyrar ”Crunchy Roastie” där hantverket får ta stor plats och Syrah-druvan tillsammans med Viognier tillåts nå sin fulla potential. Årgång 2021 präglas av dess kalla vår, sena mognad och balanserade syra.

Druvorna plockas tidigt, medan de fortfarande är ”crunchy”. Det gör att de behåller en oemotståndlig fräschör, josighet och fina tanniner.

Love You Bunches 2021

Åh kära Love You Bunches. Vår relation med LYB är enkel, ärlig och kärleksfull, precis som vinet i sig. Sangiovese, som i vanliga fall är både tanninrik och rik på syra ter sig här i ett betydligt lenare och josigare uttryck. Tack vare att fermenteringen sker i syrefria tankar och med hela druvor är resultatet en lätt Sangiovese med eleganta tanniner, full av härligt frukt och fräschör.

Tips! Ett vin att njuta av till årets första jordgubbar, glöm inte att stoppa in flaskan i kylen innan du korkar upp!

Beställ här!