”Jag älskar vin och framför allt uppskattar jag att någon tar mig i handen och presenterar goda alternativ för mig. SÅ blev Gullberg by Stockwine för mig; jag kan luta mig tillbaka och öppna strupen. Och nu kan du göra det tillsammans med oss.”
@rnbhermansson på instagram

Kakans låda innehåller:

2020 Stolpman GDG Gamay

Stolpman Vineyards är en dynamisk producent i Kalifornien med mycket fokus på Syrah, Sangiovese och Rousanne, men de experimenterar med många andra druvsorter. Vinmakningen är genomgående så naturlig som möjligt. GDG står för ”God Damn Gamay?!” vilket var frasen Tom Stolpman utbrast 2016 när han såg de nyplanterade rankorna. Sedan dess har det experimenterats med druvsorten, Ballard Canyon har extrema vindar och en stor temperaturskillnad från natt till dag, och avkastningen blir låg när rankorna kämpar för att etablera sig. De druvor som klarar sig är intensiva och smakrika. Vinet är en del av sortimentet ”So Fresh”, som består av viner gjorda med kolsyrejäsning, utan tillsatt svavel. GDG är ett livfullt vin med toner av mogna jordgubbar, krossade örter och en hint av inlagda körsbär. Det är saftigt och serveras med fördel lätt kylt ute i solen.

 

2021 Gaintza Getariako Txakolina

Gaintza är en familjedriven vinproducent som grundades 1923 av Jose Antonio och ligger i staden Getaria i Baskien i norra Spanien. Jose Antonio köpte först vingårdar med avsikt att göra viner för att dela med sin familj, men började senare sälja sitt vin till vänner och människor som bodde i de omgivande byarna. Hans barnbarnsbarn, Joseba och Urtzi, som ansvarar för förvaltning respektive vingårdar, är fjärde generationen som producerar txakoli. De har tagit stafettpinnen från sin far Nicolás, och deras mor Mariángeles kan fortfarande ses köra sin skåpbil i området för att leverera vin. Getariako Txakolina är ett lätt spritsigt, torrt och citrusdrivet vin gjort på inhemska druvan Hondarribi Zuri.

 

 

 

NV Lesehof Stagård Medusa

I Österrikiska Kremstal och Wachau har Lesehof odlat vin ända sedan 1424. 1981 gifte sig den svenska familjen Stagård in i verksamheten och idag finns Lesehof Stagård. Den 15 hektar stora vingården är ekologisk och arbetar i samklang med naturen så långt som möjligt. De fokuserar på riesling och grüner veltliner och skapar uttrycksfulla, mineraldrivna, livliga och vibrerande viner med delikat frukt. Handskörd gäller nästan genomgående och i synnerhet på de branta vingårdslägena runt deras 1000 år gamla hus. Medusa är gjort på en cuvée av handplockad Grüner Veltliner från två olika årgångar. Vinet skalmacereras i två veckor och är spontanjäst, ofiltrerat och med minimal mängd sulfiter. Det är funky och strukturerat med en elegant och fräsch syra.

 

 

 

2021 Paul Prieur Bulles de Pinot

I 11 generationer har familjen Prieur varit vinodlare i byn Verdigny, Sancerre. De nuvarande innehavarna och vinmakarna är Luc Prieur och hans far Didier (som själv tog över efter sin far Paul 1973). Domänen sträcker sig över tre områden som alla bidrar med viktiga egenskaper – Cailotte för doft, Terre Blanches i Mont Dames för struktur och Silex för mineralitet. Alla rankor skördas för hand och till skillnad från många av producenterna i de centrala vingårdarna i Loire, gör familjen Prieur bara vin från sina egna vingårdar i Sancerre. Detta innebär att produktionen är begränsad och låg. 2021 Bulles de Pinot görs på Pinot Noir från vingårdarna i Sancerre. Druvorna plockas vid full mognad och det ger en djupt röd färg. Denna årgång är en del av jästen bortdegorgerad vilket ger en mer klassisk och elegant stil. Det är en härligt josig och fyllig Pet Nat med bäriga toner.

 

 

Kakan X Gullberg innehåller fyra flaskor.
Artikelnummer 58453-09
Pris 980:-

Beställ här!