Nu kan du beställa vår naturvinslåda bestående av naturvin från tre olika producenter med ursprung i tre klassiska europeiska länder.

2 x 2018 Hajszan-Neumann Gemischter Satz ”Natural”
2 x 2014 Clos de l´Èlu Anjou Rouge ”L´Aiglerie”
2 x 2015 Corbières ”Mire la Mer”

Beställs via Systembolagets beställningssortiment.

Beställningsnummer: 7909209
Pris: 1.632:-

Gullbergs Naturvinslåda kan ni beställa via Systembolagets beställningssortiment, klicka på knappen nedan.

Beställ här


2018 Hajszan-Neumann Gemischter Satz ”Natural”

Vineriet Hajszan-Neumann ligger i Wien, den enda staden som har vinodlingar inom stadsgränserna. Här arbetar man med biodynamisk certifiering och utöver det så naturligt som möjligt.

Gemischter Satz ”Natural” är ett vin gjort på druvor från vingårdslägena Weissleiten och Ulm i Nussberg. Gemischter Satz, på engelska field blend, är en blandning av olika druvor som vinifieras tillsammans. I detta vin finns bland annat Grüner Veltliner, Welschriesling, Pinot blanc, Riesling och  Traminer. Druvorna är handplockade och vinet får macereras på skalen i 5 månader, inga sulfiter tillsätts.

Detta är ett kraftigt och kryddigt vin med viss strävhet, pigg mineralitet och generös fyllighet med toner av honung, citrus och grapefrukt.


2014 Clos de l´Èlu Anjou Rouge ”L´Aiglerie”

Clos de l´Elu är en ung egendom och grundades 2008 av Thomas Carsin och Grégoire du Bouëxic. Egendomen ligger i byn St Aubin de Luignié i delen Anjou (Loire). Thomas och Greg arbetar efter 2 ledord, noggrannhet och öppenhet. Hela egendomen är ekologisk och man manipulerar inte det naturen gett dem.

L´Aiglerie är gjort av 100% Cabernet Franc från vingården Aiglerie i St Aubin de Luigne, rankornas medelålder är 30 år. Druvorna plockas för hand för och får sedan jäsa i hela klasar av den naturliga jästen i ca 15 dagar. Sedan lagras vinet 11 månader på 9 år gamla fat. Vinet buteljeras utan klarning eller filtrering och endast med en väldigt liten mängd svavel. Ett elegant vin med fina, lena tanniner, örtighet, röda och mörka bär och en lång eftersmak.


 

2015 Corbières ”Mire la Mer”

Les Clos Perdus grundades 2003 efter att vännerna Paul och Hugo åkt igenom Languedoc & Roussillon och där noterat de många förlorade vingårdarna, övergivna och borträknade då de ligger isolerade och i mark som är svårarbetad med omöjlighet till maskinellt arbete.

Hårt arbete och kärlek till vin har lett fram till ”Mire la Mere”, gjord på 70% Mourvèdre, 25% Carignan, 5% Grenache.

Vinet är ofiltrerat, oklarat och minimal mängd svavel har tillsatts när vinet framställts i vineriet som än idag ligger i ett modest garage vid staden Peyriac de Mer.

Detta är ett ärligt vin som vågar tar plats – här finns kraft och frukt från ordentligt mogna druvor i medelhavsklimat balanserat med bra med tanniner. Fram med lammlägget!


Gullbergs Naturvinslåda kan ni beställa via Systembolagets beställningssortiment, klicka på knappen nedan.

Beställ här