Vi har satt ihop en låda med 3 fantastiska champagner. En utmärkt låda för dig som vill lämna skitåret 2020 bakom dig och fira in 2021, eller kanske bara lysa upp en grå måndag.

 

NV Moussé Fils L’Extra Or – Dégorgement Tardif

Moussé Fils håller till i byn Cuisles som ligger i en dal och har en unik jordmån; skiffer under lera. Medan Pinot Meunier ofta får kämpa för att tas på allvar i Champagne hyllas druvan här hos Moussé där den utgör 80% av de planterade vinstockarna.
L’Extra Or – Dégorgement Tardif är en Blanc de Noirs, gjord på 80% Pinot Meunier och 20% Pinot Noir, som degorgerades i december 2017 med endast ett gram socker per liter. Det är består till 50% av årgången 2013, kompletterad med 50% vin som hämtats från en pågående reserv som startades 2003. Dégorgement Tardif betyder att vinet legat extra länge på jästfällningen, i detta fall i 5 år.
Resultatet är en fyllig och krämig champagne med jästtoner, solmogen citron och bokna äpplen.

 

 

NV André Jacquart et Fils Vertus Experiance Extra Brut

Familjeägda champagnehuset André Jacquart är en av de mest spännande champagnehusen idag och en stigande stjärna enligt champagneoraklet Richard Juhlin. Syskonparet Marie och Benoît Doyard, barnbarn till André Jacquart, tog över år 2004 och har sedan dess genomfört en rad förbättringar. Bland annat har de valt att höja kvaliteten genom att halvera (!) skördeuttaget och köpa in tvåhundra ekfat (barriques) där en del av vinerna genomgår sin första jäsning.
Detta vin består till 100% av Chardonnay och kommer från Chardonnaydominerade Côtes de Blancs. Det svala klimatet i området och den kalkrika jorden bidrar till elegans och fräschör.
Vinet lagras i 2 år på sin jästfällning. Dosagen är låg – 3 gr/l och stilen är frisk, ren och sprudlande.

 

 

 

 

NV Francis Boulard et Fille Les Murgiers Blanc de Noirs Extra Brut

Francis Boulards totala 3 hektar drivs på enligt gamla biodynamiska sätt och hela produktionen går i linje med naturen och årstidernas rytm.
Les Murgier är en Blanc de Noirs från olika lotter runt Marne och består av 100% Pinot Meunier. Endast första pressningen används och vinet får jäsa spontant och vinifieras på ekfat. Låga 5g/l är dosage och buteljering sker på fruktdag enligt den biodynamiska almanackan.
Detta är en kraftfull champagne med massvis av frukt, mineralitet och fin fräschör.

 

 

 

 

Champagnelådan innehåller en flaska av vardera vin.
Artikelnummer 83161-09
Pris 1248:-

Beställ Champagnelådan här!