Hösten och vintern är Nebbiolo-druvans stora tid att skina. Den italienska druvan knoppas tidigt och mognar sent, vilket ger en lång växtsäsong, något som gör att Nebbiolo samlar på sig mycket aromämnen. I de flesta fall blir viner på Nebbiolo ljusa i färgen och när de mognar på flaska blir de tegelröda tidigare än många andra druvsorter. Vinerna är ofta tanninrika med hög fruktsyra och passar ypperligt till kraftigare maträtter.

I den här lådan får du prova 3 viner från Barolo och Barbaresco, de starkast lysande stjärnorna i hemregionen Piemonte. Lägg undan eller ge ordentligt med luft och drick till en smörig tryffelpasta nu på en gång.

 

2016 Barale Fratelli Barolo Vendemmia

Barale Fratelli grundades redan 1870 i Langhe av Francesco Barale och vingården har sedan dess producerat några av områdets bästa Baroloviner.
Idag drivs den av Sergio Barale och vinrankorna som växer i ett toppläge beskärs och tunnas ut för att ge vinerna hög koncentration och kvalitet.

För många anses årgång 2016 vara en av de bästa i modern tid där balans och harmoni kännetecknar vinerna.

 

 

2015 Scarpa Barbaresco Tettineive

Scarpa har gjort vin i Piemonte sedan 1854 och detta vin kommer från Barbaresco-crun Tettineive, ett av de högst belägna vinområdena i Piemonte.
Vinmakningen är klassisk med jäsning på stora ekfat, och därefter lagring på ekfat i 3-4 år innan en betydligt längre tid på flaska.

Årgång 2015 bjuder på öppna, älskvärda och mogna viner, den lite varmare årgången gav kraftiga och eleganta viner.

 

 

2016 Paolo Conterno Barolo Riva del Bric

Likt de andra producenterna i denna låda är Paolo Conterno en gammal producent som funnits i Piemonte sedan 1886.
Druvorna i deras Riva del Bric kommer från vingårdar i Monforte, en av de bästa byarna och skördas för hand från äldre rankor. Sedan macereras och jäser druvorna långsamt enligt tradition, innan vinet lagras på ekfat i 30-36 månader.

 

 

 

 

Barolo & Barbaresco-lådan innehåller en flaska av vardera vin.
Artikelnummer 76307-09
Pris 1299:-

Beställ Barolo & Barbaresco-lådan här!