Anne Gros är en legendarisk producent med sin ursprungliga bas i burgundiska Vosne-Romanée. Sedan hon i slutet av 80-talet tog över vingården efter sin far endast 22 år gammal har hon expanderat och tänkt i nya banor som gång på gång visat hennes innovativa tänk. Hon arbetar biodynamiskt och med låg intervention men har valt att inte arbeta certifierat för att behålla friheten i vinmakningen.
Vi är stolta över att få arbeta med Anne och ännu gladare är vi över att få sätta ihop denna provlåda med henne, där hennes diversitet verkligen får skina.

 

 

NV Domaine Anne Gros ”La Fun en Bulles” Crémant de Bourgogne

Detta är det andra året som Anne Gros producerar en crémant de Bourgogne och det är ett vin som är går fint till fest, men även platsar på matbordet.
Druvorna kommer från olika platser i Bourgogne som sträcker sig från Côte de Nuits till Côte Chalonnaise. Mångfalden i terroir bidrar till komplexitet i vinet som består av 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir och 20% Aligoté.
Detta är en crémant full av liv som balanserar finstämd elefans och konsistens, med toner av såväl gula äpplen och citron som brioche.
Anne själv hälsar att det dricks bäst ur en rieslingkupa snarare än en champagneflöjt.

 

 

2019 Domaine Anne Gros Bourgogne Chardonnay

Till denna Bourogne Blanc skördas druvorna från en liten gård på 6,5 hektar vid namn Les Pasquier. Tomten ligger på slätten, mellan Vosne-Romanée och Nuits St Georges. Vinet lagras under 12 månaders tid på 500 liters fat, varav 30% är nya fat.
Fatlagringen ger krämiga toner av smör och hasselnötter, men här finns även en pigg och grön fräschör som balanserar upp det feta i vinet.
Vinet går utmärkt att dricka nu ur stora Bourgognekupor, men det går också toppen att lagra upp till 15 år.

 

 

2018 Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot ”Les Fontanilles” Minervois

De två Bourgogneproducenterna tillika äkta makarna Anne Gros och Jean-Paul Tollot startade det här samarbetet i Minervois i mitten av 00-talet. Första årgången var 2008.
”Les Fontanilles” är ett rödvin framställt av Syrah, Grenache, Carignan och Cinsault. Framställningen är typiskt Burgundisk vilket ger ett mindre tungt och mer elegant vin. Vinstockarna är mellan 22 och 50 år gamla och odlas i sandsten- och flintjord på 220 meters höjd, vilket är likt de förutsättningarna Anne har hemma i Vosne-Romanée i Bourgogne. Det färdiga vinet har lagrats 50% på ekfat och 50% i ståltank.

 

 

 

 

Anne Gros blandlåda innehåller en av varje flaska, dvs 3 flaskor totalt.
Artikelnummer 70427
Pris 750:-

Beställ Anne Gros blandlåda här!