Leclerc Briant är ett banbrytande champagnehus som producerar viner med enastående energi och nerv. Lucien Leclerc grundade vingården med fyra hektar vingårdar i Cumières 1872. Verksamheten flyttade till Épernay 1955 när Bertrand Leclerc gifte sig med Jacqueline Briant och bildade den negociantgård som fortfarande bär deras namn.

Här var man tidig med användandet av ekologiska metoder i början på 1960-talet och Leclerc Briant var även en av de första producenterna som buteljerade vingårdsbetecknad Champagne i början på 1970-talet. I slutet av 1980-talet började Bertrand och Jacquelines son, Pascal, integrera biodynamiska principer och en del av produktionen har varit Demeter-certifierad sedan 2003.
Leclerc Briant äger totalt 10 hektar vingårdar i Champagne, och är idag känd som den äldsta och mest innovativa biodynamiska producenterna i Champagnes historia, en modell för många andra tillverkare.

 

Denna Millésime 2014 Extra Brut består av 40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier och 20% Chardonnay.
Det är en extra brut med låga 2 gram restsocker/liter och vinet har en krispigt hög syra och stenig mineralitet.
Hälften av vinet får jäser på ekfat och sedan ligger det i hela 4 år på jästfällningen, vilket bidrar med en krämig textur som balanserar upp den skarpa syran.

SB Artikelnr. 78645-01
565:-

 

Beställ här!